Logo
Til DNT.no forside

Vestby Turlag oppgraderer turvei rundt Deør

Turveien rundt Deør er i svært hyppig bruk både som turvei mellom Bjørnedammen og Laboåsen. Den er også en viktig innfallsport til Sonsmarka og fungerer som skiløype vinterstid helt fra Labo jordene og over til Grevlingen via Liabråten og Sletta. I takt med klimaendringer med økende nedbør, ble turveien etter hvert lite framkommelig.

Publisert: 11. september 2023
DNTs tilbud

Prosjekt 

Vestby Turlag søkte i fjor høst om støtte til å oppgradere turveien slik at den også egner seg for bevegelseshemmede. Vestby kommune bevilget raskt penger til prosjektet. Grunneierne var også veldig positive til prosjektet, som ble igangsatt i desember i fjor. 

Først ble alle våte strekninger drenert med grøfter. Deretter ble veien høvlet og tromlet med dertil egnet utstyr. Og når telen forsvant på vårparten, ble det kjørt ut 45 tonn med grus ved hjelp av ATV og tilhenger. På toppen er det lagt et lag med flis for å gi et naturlig og godt underlag å ferdes på. Det er også bygget ny bro over bekken ved Laboåsen.

Resultat 

Turveien egner seg nå å ferdes på for de fleste, også de i terrengåede rullestol, sykkel og barnevogn.

Vi anbefaler å teste ut turveien, gjerne med en tur på de fine stien mellom Son og Hølen. Det finnes P-plasser langs Deør vei og innerst i Strømbråtenveien. Du kan også starte fra Øra eller P-plass ved kapellet på Strømbråten. Vi kan anbefale Tur 56 som du òg finner under Turforslag Son i Turkartportalen. 

God tur!


 

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Se aktivitetskalender
Dølerud, Østmarka
Se aktivitetskalender
Finn deg en hytte i Oslomarka
Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka.  Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka. Kan nås med kano fra Losby.
Finn deg en hytte i Oslomarka